AMSTERDAM - Cabaretier Javier Guzman, die woensdagavond in Amsterdam in elkaar werd geslagen, twijfelt nog of hij hiervan aangifte doet. Dat liet hij vrijdag via zijn impresariaat weten. De politie bracht vrijdag naar buiten dat Guzman na de vechtpartij is aangehouden voor openbare dronkenschap.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De politie trof Guzman samen met een andere man aan vlak nadat hij naar eigen zeggen was mishandeld door een aantal cafébezoekers. Beiden waren gewond en vertelden over de kloppartij op de Zeedijk in Amsterdam. De politie kon echter niemand aanhouden, omdat de verdachten al waren verdwenen. "Het duo beledigde vervolgens de agenten en daarop stuurde zij hen naar de taxistandplaats aan de Nieuwmarkt", aldus een woordvoerder van de politie. "De twee waren zeer recalcitrant."

Handgemeen

Toen de andere man weigerde in een taxi te stappen en probeerde naar de Zeedijk te lopen, werd hij aangehouden. "Guzman probeerde de aanhouding te belemmeren, hij ging door het lint en het kwam tot een handgemeen." Beide mannen werden naar het bureau gebracht. "Daar zijn ze behandeld aan hun verwondingen en de twee zijn 's ochtens heengezonden, nadat er een proces verbaal werd opgemaakt."

De cabaretier zei vrijdag via zijn agentschap dat hij met de gedachte speelt om in zijn theaterprogramma's aandacht te besteden aan de molestatie door de andere cafébezoekers en op deze manier zijn recht te halen.

Toneel

"De gebeurtenissen hebben hem zeer aangegrepen en hij is er voor zichzelf niet uit of hij via de politie gerechtigheid kan halen. Dat beslist hij na het weekeinde. Dan bepaalt hij ook wanneer hij weer het toneel opgaat", vertelde een woordvoerster van het impresariaat.

Guzman zat woensdag in een café aan de Amsterdamse Zeedijk een biertje te drinken toen hij door een aantal mensen werd aangesproken. Op hun bijdehante opmerkingen reageerde hij ook bijdehand, waarna hij door hen in elkaar werd geslagen. Daardoor liep hij een flink aantal blauwe plekken op en kampt hij met 'gekneusde oren', wat inhoudt dat hij tijdelijk minder goed hoort. Ook heeft hij moeite met lopen, aldus de zegsvrouw van Guzman.