DJ Armin van Buuren heeft dinsdag in Utrecht het startschot gegeven voor de bouw van de Armin van Buuren Muziekids Studio bij het Prinses Maxima Centrum kinderoncologie.

Van Buuren hoopt dat de patiëntjes van het kinderkankerziekenhuis in de muziekstudio even kind kunnen zijn. 

"Ik vind kanker een vreselijke ziekte, dat moet natuurlijk zo snel mogelijk de wereld uit. Ik zal me daar op alle mogelijke manieren voor inzetten, maar wat kan je doen als artiest?", vroeg Armin zich af voor de camera van het ANP. "Ik ben geen dokter, ik doe geen onderzoek, maar ik ben er wel van overtuigd dat muziek een positieve bijdrage kan leveren aan de genezing."

Gillen

In de studio staan straks niet alleen dj-spullen, er zijn ook verschillende instrumenten. "Je kan even Armin van Buuren spelen als je dat wil, maar je kan ook Guus Meeuwis zijn met een gitaar. Al ga je maar gaat zitten op een keyboard of gaat gillen in een microfoon."

Armins betrokkenheid gaat verder dan alleen maar m’n naam op een plaatje bij de voordeur. "Ik ben hier al eerder geweest, heb apparatuur gedoneerd en ik heb al een optreden gegeven voor een aantal kindjes." De dj hoopt het leven van de jonge patiëntjes te verbeteren. "Als is het maar 0,1 procent, dan is het al meer dan de moeite waard."