Patricia Paay heeft haar excuses aangeboden aan haar buurman Maarten Oostvogel. Paay vermoedde dat Oostvogel iets te maken had met de verspreiding van de sekstape en de chantage die daar aan voorafging, maar nu neemt ze die woorden terug.

Paay laat in een dinsdag verschenen persbericht weten dat haar beweringen onjuist, lasterlijk en zeer schadelijk zijn voor Maarten Oostvogel, zowel zakelijk als persoonlijk. Ze betreurt deze uitspraken dan ook.

De presentatrice en Maarten Oostvogel kwamen eerder in het nieuws omdat Paay in 2015 een mondelinge overeenkomst maakte met het textielbedrijf OVG Textiles B.V. van Oostvogel om panty's onder de naam LaPaay te verkopen. De 67-jarige presentatrice zou hiervoor dan promotieactiviteiten verrichten.

Volgens Paay had ze hierdoor recht op 10 procent van de omzet. De rechter verlaagde dit percentage in maart naar 7,5 procent. De uitspraak zou eerst op 12 april plaatsvinden.

Tape

Paay kwam in februari in opspraak omdat er een seksvideo van haar rondging op internet. Wie de tape heeft verspreid, is nog niet bekend.