O.J. Simpson mag de op zijn eigen leven gebaseerde documentaire en serie OJ: Made In America en The People v. O.J. Simpson niet kijken terwijl hij in de gevangenis zit.

Dat zegt woordvoerster Brooke Keast van de Lovelock gevangenis in de Amerikaanse staat Nevada, waar Simpson een straf uitzit voor het plegen van een overval en het gijzelen van een persoon.

Het verbod geldt voor alle gedetineerden van de desbetreffende gevangenis, aldus Keast in gesprek met CNN. "We willen niet dat de aandacht op een enkele gedetineerde gevestigd wordt."

Gepest

De Amerikaanse nieuwsorganisatie sprak ook met twee voormalige bewakers, Jesse Mandoki en Jeffrey Felix.

Volgens hen werd Simpson soms gepest door bewakers die toespelingen maakten op de rechtszaak over de moord op Simpsons ex-vrouw Nicole. Zo zou een bewaker voor Simpsons ogen een handschoen hebben laten vallen. Een verwijzing naar het moment tijdens de rechtszaak, waarop Simpson op theatrale manier een als bewijsstuk dienende handschoen om zijn hand probeerde te krijgen.

Ook zeggen de bewakers dat Simpson tijdens hun dienstverband vaak vooraan in de rij mocht aansluiten. "Iedereen begreep dat, zo gaat het gewoon in Lovelock."

Simpson, die deze maand 70 wordt, zou tijdens zijn eerste jaren in de gevangenis veel junk food hebben gegeten. Volgens zijn voormalige celmaat Greg Lewis at Simpson koekjes, noodles en extreem calorierijke kaneelstokjes.

Maar Simpson heeft zijn gedrag veranderd en is gezonder gaan leven. Volgens een van de bewakers lijkt hij nu twintig jaar jonger.

Trailer American Crime Story: The People v. O.J. Simpson
Trailer American Crime Story: The People v. O.J. Simpson

Kidnapping

The People v. O.J. Simpson is een miniserie van de Amerikaanse zender FX met onder anderen Cuba Gooding Jr., David Schwimmer en John Travolta. OJ: Made In America is een vijfdelige docuserie die ook de segregatie in Amerika tijdens de carrière van Simpson belicht.

Simpson kreeg in 2008 een gevangenisstraf van 33 jaar voor een gewapende overval en kidnapping van twee verzamelaars van sportmemorabilia.

De rechter bepaalde dat hij minimaal negen jaar moest zitten om in aanmerking te komen voor vervroegde vrijlating. De beoordeling daarvoor vindt vrijdag plaats. Simpson kan op zijn vroegst op 1 oktober vrijkomen.

In 1994 stond de voormalige American Football-speler terecht voor de moord op zijn vrouw en een vriend van haar, Ronald Goldman. Simpson werd uiteindelijk vrijgesproken. De rechtszaak kreeg veel aandacht in de media. Zittingen werden live uitgezonden op de televisie en gevolgd door miljoenen Amerikanen.