HILVERSUM - Zanger en 3FM-deejay Eric Dikeb krijgt volgende week in België een gouden plaat uitgereikt voor zijn nummer De Pizzahut. Van het lied zijn in Vlaanderen meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Dat maakte de Hagenaar maandagmiddag zelf bekend.
Eric Dikeb

Dikeb heeft het nummer in België uitgebracht in samenwerking met de Vlaamse formatie Dynamite. In Nederland gingen er van De Pizzahut 8000 singles over de toonbank.

Het nummer was dit voorjaar voornamelijk in Brabant een hit tijdens het carnaval. "Het succes van het lied is het lullige melodietje en het universele dansje dat erbij hoort", vermoedt Dikeb. "Je kan het vergelijken met De Vogeltjesdans: symfonisch stelt het niets voor, maar het blijft wel dagen in je hoofd hangen."

Dikeb haalde eerder dit jaar de publiciteit door de house-remix Janken zal ze!, een parodie op het tangonummer Adios Nonino dat op de bruiloft van prins Willem-Alexander en Máxima werd gespeeld. De planning is om later dit jaar ook in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland versies van De Pizzahut uit te brengen.

De artiest verwierf vorig jaar al bekendheid als deelnemer aan de afslankwedstrijd Big Diet.