AMSTERDAM - Edwin de Roy van Zuydewijn wil zijn hond Paco twee weken per maand zien. Dat liet hij donderdag weten tijdens een kort geding op de rechtbank in Amsterdam. Hij had het geding aangespannen tegen prinses Margarita omdat hij een omgangsregeling wil met het dier. Volgens advocaat P. de Vos mag De Roy het dier al een jaar niet zien van de prinses.

"De Roy mist het beestje enorm, hij zorgde heel intensief voor hem en het was eigenlijk zijn hond", vertelde De Vos donderdag na afloop van de zitting. Hij kon niet meer vertellen over de inhoud van het kort geding, dat besloten was. "Dat was een verzoek van de tegenpartij", aldus De Vos. Prinses Margarita was niet aanwezig tijdens de zitting.

Zwaargewond

Margarita nam de trouwe viervoeter vorig jaar naar Nederland, ze haalde Paco op uit een verzorgingskliniek waar hij werd verzorgd aan zijn verwondingen. De hond was namelijk na een mysterieuze inbraak zwaargewond geraakt. "De Roy trof hem bloedend aan in de tuin van zijn Chateau Bartas in St. Georges in Frankrijk", aldus De Vos. "Hij heeft hem weken lang verzorgd."

Zuiveren

De Vos vertelde bovendien dat hij de naam van De Roy wil gaan zuiveren. "Ik strijd voor rehabilitatie van mijn cliënt". De advocaat sleept voortaan iedereen die onwaarheden over De Roy verspreidt voor de rechter.

Slimme jongen

"De reputatie van De Roy is naar de knoppen. De media hebben hem afgemaakt. De Roy zou een kneus en een nepbaron zijn. Hij zou HIV hebben en een stalker zijn. Maar niets daarvan is waar. Het is een slimme jongen." De Roy is momenteel druk met een boek over zijn leven. "Daarin staat alles wat hem is overkomen."

Vrijdag probeert Margarita via de rechtbank in Amsterdam te scheiden van haar man. De uitspraak van het kort geding is 3 maart.