Twee feministische activisten hebben dinsdagavond een optreden van Woody Allen in Hamburg verstoord. Een vrouw bestormde met een ontbloot bovenlijf het podium waarop Allen zat met zijn klarinet. 

Volgens Duitse media was de activiste van plan op het podium een brief voor te lezen van de adoptiedochter van Woody Allen en Mia Farrow, Dylan Farrow. Zij zegt dat Allen haar heeft misbruikt op 7-jarige leeftijd toen hij een relatie had met haar moeder. 

Op een video van de avond is te zien hoe Allen op een stoeltje achter de activiste kijkt naar haar protest. De twee vrouwen zijn onderdeel van de actiegroep Femen. Ze wilden het publiek duidelijk maken dat Allen "niet alleen een neurotische en charmante filmregisseur, acteur en muzikant is, maar ook een vader die graag zijn vinger in zijn dochter steekt".

De Amerikaanse regisseur tourt momenteel door Europa met de New Orleans Jazz Band. Na het verstoren door de Femen-activisten speelden de muzikanten verder.

Misbruik

Dylan Farrow schreef in 2014 een open brief in The New York Times waarin ze beschrijft hoe Allen haar seksueel misbruikte. Ze riep diverse filmsterren tot de orde, omdat zij volgens haar een oogje toeknepen. 

De regisseur liet meteen via een woordvoerder weten dat het verhaal van Farrow niet waar was. Hij schreeft daarop een brief in Vanity Fair waarin hij inging op de beschuldiging die Mia Farrow voor het eerst maakte tijdens hun scheiding. Allen heeft vaker kritiek gekregen, omdat hij Farrow verliet voor haar adoptiedochter Soon-Yi.