Bonnie St. Claire ontkent dat ze afgelopen weekeinde tijdens Roze Zaterdag onder invloed van alcohol optrad in Nuenen. 

''Het verhaal, afkomstig van een individu uit het publiek, wordt schijnbaar voor waarheid aangenomen en lekker opgeklopt'', schrijft de zangeres op Facebook.

De zangeres reageert op een artikel in De Telegraaf, waarin staat dat ze vanaf het podium met een glas rosé proostte op het leven. De krant plaatste daarnaast ook een foto van de zangeres, waarop ze een glas wijn vasthoudt. Het is niet duidelijk of de foto tijdens het optreden is gemaakt.

"Ik heb een leuk optreden gedaan op de Roze Zaterdag, een publiek wat ik overigens altijd een warm hart toedraag en zij mij ook. Ik was niet dronken en heb niet met een glas rosé het podium bestegen'', reageert St. Claire 'met grote verbazing'.

Toegift

Volgens de zangeres hebben sommige media hun pijlen op haar gericht. "Ik heb een halfuur gezongen voor een heel enthousiast publiek, en zelfs nog samen met mijn lieve vriendin en collega Anita Heilker een toegift gedaan...we hebben samen mijn hit Waikiki Man nog gezongen. (...) Schijnbaar zal ik mijn leven lang het mikpunt blijven van dit soort dingen en moet ik me daar maar bij neerleggen.''

"Ja, ik drink af en toe een glaasje rosé, zoals iedereen dat weleens doet. Alleen bij mij wordt alles onder een vergrootglas gelegd en daar ben ik wel klaar mee inmiddels. Ik wil genieten van het leven. Ik ben 67 jaar en heb respect voor iedereen en laat iedereen in zijn of haar waarde."

Heilker zei dinsdagavond in RTL Boulevard dat St. Claire niet dronken was tijdens het optreden. "We hebben samen op het podium gestaan." De zangeressen reden samen naar het optreden en gingen ook samen weer terug.

Volgens Heilker werd er wel een glaasje gedronken. "Het was gezellig, maar er was absoluut geen sprake van een dronken Bonnie."