Nadat haar vorige modebedrijf failliet ging in 2015, is Danie Bles onlangs opnieuw een onderneming gestart. Ze is niet bang dat het weer mis gaat: "Ik zie dat los van elkaar. Ik ben een onderneemster pur sang."

Bles' nieuwe bedrijf Maison 365 is een online platform waarop vrouwen persoonlijk stijladvies krijgen en een box met drie outfits kunnen bestellen. 

"Ik ben twintig jaar styliste en heb aardig wat ervaring. Ik wilde graag een platform maken waarop kledingadvies voor iedereen toegankelijk is", vertelt de styliste aan NU.nl.

Chantal Janzen

Bles, die al jaren met bekende Nederlanders werkt, richt zich daarmee ook op 'gewone vrouwen'.

"Dat is nauwelijks anders dan dat je Chantal Janzen kleedt of Renate Gerschtanowitz", aldus de styliste. Al moet ze bij televisieprogramma's soms wel rekening houden met de doelgroep van een show, of met een ruitje dat niet werkt op beeld. "Maar privé is het gewoon hetzelfde."

Bles richt zich vooral op vrouwen die 'het heft in eigen hand nemen' en ook werken of moeder zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld een box aanvragen met wat formelere kleding voor op de werkvloer. "Net als de bekende vrouwen die ik style, die hebben ook gewoon een drukke baan."

Mannen

Momenteel kunnen mannen zich niet bij het platform aanmelden en een box bestellen. Bles houdt zich nog niet bezig met deze doelgroep. "Misschien in de toekomst, maar ik zou liever een box maken voor kids."

De styliste ziet het wel voor zich dat moeders dan iets voor zichzelf bestellen en meteen een box aanvragen die 'aangepast' is op hun kinderen. "Waarschijnlijk omdat ik daar als moeder ook ervaring mee heb."