SANTA MARIA - Het proces tegen Michael Jackson, verdacht van kindermisbruik, is maandag hervat in de rechtbank van Santa Maria, Californië. Dat hebben Amerikaanse media bericht. De rechtszaak lag een week stil in verband met een sterfgeval in de familie van Jacksons advocaat Thomas Mesereau.

De zaak bevindt zich nog in de beginfase. Alle aandacht is nog gericht op de selectie van de jury. Het is niet duidelijk wanneer de twaalf juryleden die uiteindelijk over het lot van 'Wacko Jacko' gaan beslissen, gekozen zullen zijn.

Jackson was maandag weer aanwezig in de rechtszaal. Fans juichten hem weer toe, maar hun aantal slinkt naarmate de rechtszaak duurt, aldus The Los Angeles Times. Jackson hangt een celstraf van meer dan twintig jaar boven het hoofd als hij schuldig wordt bevonden.

Beroemdheden

De advocaten van Jackson zeiden maandag dat zij een reeks beroemdheden willen laten getuigen ter verdediging van de aangeklaagde superster. Het gaat om talrijke vrienden van Jackson, onder wie actrice Elizabeth Taylor, zangeres Diana Ross, producent Quincy Jones, basketbalster Kobe Bryant, Backstreet Boy Nick Carter, zanger Stevie Wonder, zanger Barry Gibb en illusionist Uri Geller.

Verder worden ook de talkshowpresentatoren Larry King en Jay Leno genoemd om een verklaring ten gunste van Jackson af te leggen. Op een door de advocaten voorgelegde lijst prijken ook de namen van twee kinderen van Jackson, Prince Michael I en zijn dochter Paris.

Verder wil het team dat ook het vermeende slachtoffer van het misbruik, een destijds 13-jarige jongen, en leden van diens familie getuigen.