AMSTERDAM - 'Hypocriet' vindt Pierre Kartner het liedje van Vanessa over Pim Fortuijn. In de Story mag Pierre Kartner, beter bekend als vader Abraham, zijn woede ventileren. Want de baardige Oppersmurf is boos op Vanessa en haar man Hans.

Wat is er aan het handje? Vanessa heeft een liedje over Pim Fortuyn gemaakt en zingt er lustig op los om geld in te zamelen voor een standbeeld van Pim. Een aardig gebaar, zou je zeggen, voor een goed doel. Maar vader Abraham is toch boos, hij vindt het lied hypocriet. Want Pierre bracht rond carnaval een lied uit dat 'Pimmetje komt, Wimmetje gaat' heet, een carnavalskraker over Wim Kok en Pim Fortuyn.

Platenbaas Hans van Breukhoven, eigenaar van Free Record Shop en man van Vanessa, weigerde het schijfje toenertijd in zijn winkels te verkopen. Een reden voor die weigering wordt in de Story helaas niet gegeven. En nu mag de vrouw van de baas wèl haar CD in de winkel verkopen. Het moet Pierre Kartner behoorlijk steken, helemaal omdat het plaatje van Vanessa ook nog eens goed wordt verkocht.