Het asiel waar komiek en actrice Lena Dunham haar hondje Lamby adopteerde, bestrijdt haar verhaal dat het dier in zijn vroege leven door meerdere eigenaren mishandeld is. 

Meerdere fans hadden haar gevraagd waarom Lamby al een tijd niet in haar berichten op sociale media was verschenen. De Girls-actrice schreef in een bericht op Instagram dat het beestje ondanks jaren vol liefde en training te agressief bleef om in huis te hebben. Ze heeft hem daarom in maart ondergebracht in een speciale opvang.

Het asiel zocht naar aanleiding van Dunhams uitlatingen het dossier van Lamby op. Daaruit bleek dat hij slechts één eerder baasje heeft gehad, die hem wegens tijdgebrek naar de opvang bracht. Dat bevestigde die voormalige eigenaar donderdag aan Yahoo.

Hij is gepikeerd door het verhaal, omdat hij naar eigen zeggen nooit een hond of diens nieuwe eigenaren in gevaar zou brengen.

Gedragsproblemen

Dunham postte vrijdag een reactie op Instagram. Bij een foto van een schilderij van Lamby dat in haar huis hangt, liet ze weten: "Ik heb ontdekt dat het asiel en ik verschillende ideeën hebben over het vroege leven en de gedragsproblemen van Lamby. Ik zou nooit iets onaardigs over ze zeggen, want ze doen geweldig werk, maar zij waren niet bij mij thuis en hebben niet met hem geleefd."