AMSTERDAM - Glennis Grace (26) hoopt dat ze na haar overwinning op het Nationaal Songfestival een platenmaatschappij kan vinden die haar nummer 'My impossible dream' gaat uitbrengen. Dat zei ze zondag na haar prestatie in de liedjeswedstrijd. De zangeres werd eerder aan de dijk gezet door platenmaatschappij EMI omdat die platenbazen niet in haar geloofden.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"Het nummer komt sowieso op single uit", zei ze zondag strijdvaardig. Haar manager voegde daaraan toe dat hij hoopt dat de telefoon maandag roodgloeidend staat met bellende platenbazen. Grace, die in Diemen woont, is in de muziekscene al langer bekend.

Soundmixshow

Zo won ze als 15-jarige als Whitney Houston de Soundmixshow. Ook daarna bleef ze aan de weg timmeren in de muziekwereld. De zangeres twijfelde lang of ze wel zou deelnemen aan de liedjeswedstrijd. "Velen zeiden tegen mij dat ik het niet moest doen, omdat het mijn carrière zou kunnen schaden. Maar ik geloof in dit nummer."

"Nederland staat er al een tijdje niet goed voor tijdens het Eurovisie Songfestival, maar de kans zit erin dat dit het nummer is dat ons land weer succes gaat brengen."

My impossible dream

'My impossible dream' is een ballade, terwijl de afgelopen jaren telkens up-tempo-nummers aan het langste eind trokken tijdens het Eurovisie Songfestival. Grace erkent dat en wil haar mogelijke overwinning daarom in stapjes opbouwen. "Eerst moeten we een halve finale doorkomen. Als dat is gelukt, dan ga ik helemaal voor de finale."

Kiev

De vijftigste editie van het Eurovisie Songfestival heeft dit jaar plaats in Kiev, Oekraïne. De halve finale is op 19 mei, de eindronde is op 21 mei. Als ze net zoveel steun krijgt als tijdens de nationale finale dan maakt ze zeker kans. Zowel de vakjury, buitenlandse jury, Radio 2-luisteraars als de stemmende tv-kijkers gaven allen hun meeste punten aan Glennis Grace.