Het onderzoek tegen de Amerikaanse komiek Kathy Griffin over de foto die ze plaatste met een nagemaakt, afgehakt hoofd van Donald Trump, is nog niet afgesloten. 

Volgens Amerikaanse media is de comédienne onlangs een uur lang verhoord door de geheime dienst. Griffin poseerde in mei met een bebloed nep-hoofd van de Amerikaanse president. 

Ze kwam daarvoor zwaar onder vuur te liggen en werd onder meer ontslagen als presentatrice van de jaarlijkse oudjaarsuitzending van CNN.

Later bood ze haar excuses aan voor de foto. "Het spijt me. Ik ben te ver gegaan. Ik zat fout", liet ze weten in een video die ze op sociale media plaatste.

De geheime dienst meldde destijds meteen werk te maken van de zaak. "Dreigementen aan het adres van de beschermelingen van de geheime dienst hebben de hoogste prioriteit van al onze onderzoeken", verklaarde de dienst op Twitter.

Geruïneerd leven

Ondanks haar verontschuldigingen, haalde Griffin op een persconferentie begin juni uit naar de familie Trump. De komiek beschuldigde de president en zijn vrouw ervan haar zodanig te pesten dat het haar leven zou ruïneren.

Zowel Donald als Melania Trump zeiden de actie van Griffin te verachten. De foto zou volgens het paar vooral traumatisch zijn geweest voor de jongste zoon van de president, de 11-jarige Barron.