AMSTERDAM - Cabaretier Youp van 't Hek heeft zaterdag in theater Carré drie gouden platen ontvangen. Hij kreeg de gouden platen voor zijn albumsTerugblik, Scherven en de cd met de Oudejaarsconference uit 1995.

Van 't Hek ontving de gouden platen na de voorstelling van zijn huidige theatershow 'Prachtige Paprika's' uit handen van zangeres Wende Snijders.

Het dubbelalbum Terugblik met een daarbij horend boek uit 1999 is een terugblik op zijn leven en bevat liedjes en conferences als 'Flappie' en 'Zoontje bij Ajax'. Scherven uit 1997 is een registratie van de gelijknamige show met daarop onder andere 'Reclameleugens' en 'Managementcursus'. In de oudejaarsconference uit '95, houdt Van 't Hek zich bezig met de keuze tussen sterven of liegen.

Paprikakweker

In zijn meest recente voorstelling 'Prachtige Paprika's' vertelt Van 't Hek het verhaal van een failliete paprikakweker, die jarenlang zijn best heeft gedaan om de mooiste paprika's te kweken. Alles en iedereen en in zijn omgeving moest hiervoor wijken. De registratie van deze voorstelling zal op 14 maart op twee cd's worden uitgebracht. 'Prachtige Paprika's' is tot en met 26 februari te zien in theater Carré in Amsterdam.