AMSTERDAM - Het Nederlandse ex-topmodel Karen Mulder wil na een depressie haarleven weer oppakken. Ze heeft een nieuwe passie: zingen.
Karen Mulder

Karen, geboren in Vlaardingen, heeft een roerige periode achter de rug. Hetdrama begon oktober vorig jaar, toen ging het langbenige fotomodel compleetdoor het lint.

Een verwarde Karen beweerde voor het oog van de camera dat diverse mensen,waaronder bobo's van modellenbureau Elite en zelfs Prins Albert van Monaco,hadden geprobeerd haar te verkrachten.

Dat was nog niet alles, Karen beweerde ook nog dat ze verkracht engehypnotiseerd was door haar vader, toen ze 2 jaar oud was. Het publiek inde studio reageerde geschokt. Het bizarre interview is gelukkig nooituitgezonden, het tv-station France 2 heeft de band zelfs gewist.

Karen dook onder in een psychiatrische kliniek, ze moest even bijkomen vaneen flinke dip.

Na een pittige therapie en vooral veel rust is Karen (32) nu hersteld vanhaar depressie. Ze wil er weer lekker tegenaan. Dit keer niet op de catwalkmaar als zangeres, zo vertelde Karen op de Franse televisie.

Gloria Gaynor

De debuutsingle van Karen is "I Am What I Am", van Gloria Gaynor. Karen:"Het nummer heeft een sterke tekst. "Ik ben wie ik ben". Dit liedje pastecht bij mij. Voor mij is dit een keerpunt in mijn leven."

Karen heeft zelfs nog tips gehad van Céline Dion. De Canadese zangeres gafKaren het adres van haar dokter in New York, die is gespecialiseerd instembanden.

Karen: "Ik zit nu lekker in mijn vel. Ik denk dat het nodig is om eerstellende te kennen, om later te beseffen hoe gelukkig je kunt zijn. "Voor de broodnodige ontspanning doet Karen aan aquagym en Oosterse dansen.

Karen speelde ooit in een film ("Un Vol, la Nuit"), maar daar is ze niettevreden over. Voorlopig heeft ze haar mooie buik vol van acteren. Karengaat liever zingen, want dan kan ze meer zichzelf zijn.

Het is nog niet bekend of Karen's single ook in Nederland wordt uitgebracht.