Venus Williams is eerder deze maand betrokken geweest bij een auto-ongeluk. Een inzittende van de wagen waarmee de tennisster botste, een 78-jarige man, is een aantal dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De politie van Palm Beach Gardens in Florida bevestigde donderdag in Amerikaanse media, waaronder de New York Times, dat de 37-jarige Williams op 9 juni betrokken was bij het ongeval.

De zevenvoudig Grand Slam-winnares was enkele dagen daarvoor uitgeschakeld op Roland Garros. Volgens het politierapport had ze geen drugs of drank gebruikt.

Volgens haar advocaat heeft Williams geen boete gekregen en is er ook geen aanklacht tegen haar ingediend. "Dit is een tragisch ongeluk, en Venus spreekt haar diepste condoleances uit aan de familie die een geliefde heeft verloren'', aldus de advocaat.

Kruising

Williams heeft volgens het politierapport verteld dat ze midden op een kruising vast kwam te staan, toen ze verder wilde rijden zag ze de andere auto niet. De Amerikaanse zou niet harder dan 5 miles per uur (8 kilometer per uur) hebben gereden.

De zus van de zwangere Serena Williams, 23-voudig Grand Slam-kampioene, wordt eind deze week in Londen verwacht voor Wimbledon, dat maandag begint. Venus was vijf keer de beste op het 'heilige' gras in Londen, voor het laatst in 2008.