Nicole Kidman voelde zich vaak kwetsbaar op de set van de HBO-dramaserie Big Little Lies. "Thuisgekomen kende ik een gevoel van schaamte, eenzelfde gevoel dat Celeste doormaakt."

De zevendelige serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Liane Moriarty. Kidman speelt de rol van Celeste, een vrouw die te maken krijgt met huiselijk geweld. De geweldsscènes waren soms zo heftig dat Kidman zich na de opnames vernederd voelde en beschaamd terugkeerde naar huis, zo vertelt ze aan W Magazine.

"In die zin liepen onze emoties gelijk aan elkaar. Ik was bereid zo ver te gaan omdat ik voelde hoe belangrijk die emoties waren voor deze rol", aldus de 50-jarige actrice.

Kidman wil zich voor haar rollen nooit tegen laten houden door haar eigen angsten. "In mijn werk zou ik niet willen dat mijn eigen remmingen het artistieke proces in de weg zouden staan. Voor mijn eerste professionele klus werkte ik aan de film Bush Christmas. Voor die film moest ik wormen eten wat ik geen enkel probleem vond. Ik ben behoorlijk avontuurlijk."