LONDEN - Het Britse popidool Robbie Williams heeft woensdag bij de uitreiking van de Brit Awards de prijs gekregen voor de beste Britse popsong van de afgelopen kwart eeuw. De luisteraars van de popzender BBC Radio 2 verkozen zijn hit Angels boven onder meer de klassieker We Are The Champions van Queen, zo meldden Britse media.

De Amerikaanse rapper Eminem sleepte de prijs voor beste internationale mannelijke artiest in de wacht. Gwen Stefani, de zangeres van No Doubt, werd gehuldigd als beste internationale vrouwelijke artiest. De Scissor Sisters wonnen drie Brit Awards, die voor de beste internationale groep, de beste internationale nieuwkomer en het beste internationale album.

De prijs voor de beste Britse groep ging zoals verwacht naar de Schotse rockformatie Franz Ferdinand. Keane won de prijs voor beste Britse niewkomer. Hun cd Hopes and Dreams werd bovendien gekozen tot beste Britse album.

Muse werd uitgeroepen tot beste Britse live-act. De prijzen voor de beste Britse soloartiesten gingen naar The Streets, die onder meer Jamie Cullum en Will Young versloeg, en Joss Stone.

De Brit Awards zijn de belangrijkste Britse popmuziekprijzen. Ze worden wel beschouwd als als de tegenhangers van de Amerikaanse Grammy Awards.