Brooke Shields keert na 37 jaar weer terug als model voor Calvin Klein. Ze was op haar vijftiende al model, maar dat is geen loopbaan die ze haar kinderen nu zou wensen. Zij moeten eerst hun opleiding afmaken, zegt Shields. 

De actrice sprak met Page Six over haar terugkeer voor de camera bij Calvin Klein. "We moeten geen lichamen zien van 15-jarigen. Ik ben ook geen 15 meer, ik heb rondingen en ben sterk", aldus Shields.

Samen met schrijver Chris Henchy heeft Shields twee dochters, van nu veertien en elf jaar oud. Die moeten eerst hun opleiding afmaken, voordat ze de catwalk op mogen. Zelf studeerde ze eind jaren tachtig aan de universiteit Princeton, waar ze in 1987 afstudeerde in Franse literatuur.

Volgens de actice heeft het intellect dat ze tijdens haar studie opbouwde, ervoor gezorgd dat ze na haar vroege begin een stabiel bestaan heeft kunnen opbouwen.

"Het is een meedogenloze en ontmoedigende business", zegt Shields over het modellenwerk. "Je moet altijd klaarstaan voor audities en klussen en ik wil dat mijn kinderen gewoon naar school gaan."