Onder meer Rihanna, Katy Perry en J. K. Rowling staan in de lijst van de 25 invloedrijkste personen op het internet. De lijst is voor het derde jaar op rij samengesteld door Time Magazine. Gekeken wordt naar "de wereldwijde impact op sociale media en het vermogen nieuws te verspreiden".

Rihanna staat voor het eerst in de lijst. Volgens het tijdschrift benadert de 29-jarige zangeres sociale media "met dezelfde onbevangenheid als waarmee ze haar stempel op de muziek heeft weten te drukken". Zo gebruikt ze haar Instagram-account op "doortastende manier om met haar fans in gesprek te gaan", aldus Time.

Harry Potter-auteur J. K. Rowling staat voor de derde keer in de lijst. Volgens Time verdient ze een plek door haar strijd tegen het populisme. Met name haar reacties op figuren als Britse politicus Nigel Farage en de Amerikaans president Donald Trump worden geprezen. Laatstgenoemde heeft zelf ook een plek in de lijst.

Naast artiesten en politici hebben ook minder prominente figuren een plek. Zo is de 37-jarige kunstenaar Matt Furie opgenomen met zijn beruchte internetmeme Pepe the frog. Het fictieve karakter uit de webstrip Boy's Club werd buiten Furie om op sociale media gebruikt door rechts extremisten en werd om die reden door de Anti-Defamation league bestempeld als een haat-symbool.

Overige namen in de lijst zijn onder meer model Chrissy Teigen, Katy Perry, Kim Kardashian en Chance the Rapper.