AMSTERDAM - Gordon heeft vorige week een regisseur teleurgesteld, omdat hij niet de rol van 'relnicht' wil spelen in een nieuwe Nederlandse speelfilm. Dat schrijft de zanger op zijn website. "Het voelde niet goed en mijn carrière heeft zich door mijn eigen beslissingen gebracht tot het niveau waar ik nu ben", schrijft Gordon. Hij wil graag een rol in een film, maar juist een relnicht wil hij niet spelen. "Je moet wel iets doen wat ver van je af staat", grapt de zanger. Gordon wil niet vertellen om welke film het zou gaan.

De 36-jarige zanger en presentator van radiozender Noordzee FM heeft eerder filmbazen teleurgesteld, omdat hij de kwaliteit van Nederlandse speelfilms beneden niveau vindt. "Ik word van de Nederlandse films namelijk niet echt vrolijk, de ene is nog slechter dan de andere, met hier en daar een uitzondering, maar dat zijn dan weer de films die verbannen worden tot het filmhuis of lokale bioscopen", meent de zanger. Ook daar is wel een uitzondering op. "'Phileine zegt sorry' vond ik meesterlijk met Kim van Kooten en die heerlijke Michiel Huisman, leuk script, geweldig boek en dito beelden met geweldig acteerwerk."

Gordon gaat wel in op het aanbod van een hoofdrol in een nieuwe tv-serie, waarin hij ook mag zingen. "Dat vind ik nou wel leuk. Heerlijk lijkt me dat, had ooit zelf wilde plannen met mijn lieve vriendin Sylvia Millecam om ooit zoiets te gaan maken. Weet ook zeker dat ik nog een traantje zal wegpinken als de eerste opnames lopen voor dit gebeuren. Dan doe ik het stiekem toch ook voor Syl, die schat."

Gordon treedt op 14 mei samen met Gerard Joling en Rene Froger op in de Amsterdam Arena tijdens 'Toppers in Concert'. Een extra concert staat gepland voor 13 mei, maar op de site van Rene Froger is te lezen dat deze extra voorstelling een besloten concert betreft. De website van Gordon vermeldt dat het concert op de 14e nog niet is uitverkocht.