AMSTERDAM - The Kelly Family komt in april naar Nederland voor twee concerten. Dat meldt Mojo. Wereldwijd verkochten de Kelly's meer dan vijftien miljoen cd's en twee miljoen video's. Daarnaast ontvingen de van oorsprong Ierse muzikanten 48 platina albums. Het laatste wapenfeit van de Kelly Family is het album 'Homerun', dat vorig jaar verscheen en waarvan onlangs een dvd verscheen. Dit jaar bestaat de groep 27 jaar.

De Kelly Family kwam via de Verenigde Staten in Duitsland terecht. Ooit begon de familie als straatmuzikanten, maar niet lang daarna verdienden de musici een platencontract. De muzikale broers en zussen bespelen van jongs af aan meerdere instrumenten en schrijven hun eigen muziek.

The Kelly Family brak in 1980 door in Nederland met de hit 'Who'll come with me'. Van het album 'Over the hump' uit 1994 werden meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht. Het vervolg werd 'Almost heaven', waarvan de singles 'I can't help myself' en 'Fell in love with an alien' de hitparades haalden. In 2001 verscheen het twintigste album van de groep, 'La patata'.

Tijdens de concerten in Nederland speelt The Kelly Family zowel oude hits als nieuwe songs. De kaartverkoop voor de concerten op 2 april in Utrecht en 3 april in Groningen begint zaterdag.