LONDEN/DUBLIN - Ex-Beatle Paul McCartney (59) en voormalig fotomodel Heather Mills (34) hebben elkaar dinsdag op een sprookjesachtig Iers kasteel in Glaslough het jawoord gegeven. Dit meldde de Britse omroep BBC.

McCartney's kinderen Mary, Stella en James en zijn stiefdochter Heather woonden de plechtigheid bij, hoewel zij alle vier te kennen hebben gegeven moeite te hebben met het tweede huwelijk van hun vader.

McCartney's eerste vrouw, Linda, stierf toen zij dertig jaar getrouwd waren. Zij overleed in 1998 aan borstkanker. Twee jaar later leerde de zanger Mills kennen op een prijsuitreiking. Mills moest haar modellenwerk op haar 23ste noodgedwongen opgeven, doordat ze door een auto-ongeval haar linker onderbeen verloor. Zij zet zich nu in voor de slachtoffers van landmijnen.

Onder de ruim driehonderd genodigden die naar kasteel Leslie waren afgereisd, bevonden zich het beroemde ex-model Twiggy, de vroegere Beatles-producent George Martin, Bono, Phil Collins en Dave Gilmore van Pink Floyd. De enige nog andere levende Beatle, Ringo Starr, las tijdens de kerkdienst een zelfgeschreven gedicht voor.

De huwelijksvoltrekking vond plaats in de protestantse kerk St. Salvator. McCartney werd tijdens de plechtigheid bijgestaan door zijn broer Mike. De bruid droeg een zelfontworpen jurk. Na de ceremonie kregen de gasten een vegetarisch Indiaas buffet voorgeschoteld. Een grote hoeveelheid bier en live orgelmuziek gaven het feest tot slot een 'typisch Liverpools' accent.

De totale kosten van de bruiloft worden geschat op 4 miljoen euro. Voor hun eerste huwelijksnacht reserveerde het kersverse echtpaar alvast de ,,Rode Kamer''. Volgens kenners van het slot Leslie, even ten zuiden van de grens met Noord-Ierland, zou het daar spoken.

Van het huwelijk zal slechts één foto worden vrijgegeven, die voor een bedrag van 1000 Engelse pond (1600 euro) per stuk te koop is. De opbrengst komt ten goede aan de slachtoffers van landmijnen.