AMSTERDAM - Connie Palmen wordt voor één seizoen de nieuwe gastvrouw van het televisieprogramma 'Zomergasten' van de VPRO. Dat meldt de omroep dinsdag. De schrijfster volgt auteur Joost Zwagerman op, die het zomerprogramma twee seizoenen presenteerde.

Palmen was zelf in 1996 te gast in het programma. "Als je vijftig wordt kun je twee dingen doen: gaan bungy jumpen of 'Zomergasten' presenteren. Ik koos voor het laatste. Voor één keer."

Gasten

De VPRO is 'erg blij' dat Palmen de uitnodiging heeft geaccepteerd, zegt woordvoerder Judith Michels. Palmen zal invloed uitoefenen op de gasten in het programma. "Zoals bij alle andere presentatoren van 'Zomergasten' zal ook Palmen een hand, zij het de kleinste hand, hebben in de keuze van de gasten voor het programma", zegt Michels.

Keuzefilm

In de periode van 24 juli tot en met 28 augustus ontvangt Palmen zes 'Zomergasten', die een avond hun eigen fragmenten mogen uitzoeken. Na afloop van iedere aflevering wordt evenals vorig seizoen een keuzefilm van de gast vertoond. De eerste namen van gasten in 'Zomergasten 2005' worden dit voorjaar bekend.

De 50-jarige Palmen is bekend als schrijfster van onder meer De wetten en I.M..