Noraly Beyer heeft 'te doen' met vrouwen die zeggen niet alleen te kunnen zijn

Noraly Beyer heeft "te doen" met vrouwen die zeggen dat ze niet alleen kunnen zijn. "Je bént alleen, uiteindelijk, ook als je samen met iemand leeft."

In gesprek met De Volkskrant vertelt de 70-jarige voormalige nieuwslezeres dat ze zich heeft overgegeven aan het idee dat mensen alleen worden geboren en alleen dood gaan.

"Als je je aan dat besef kunt overgeven, komt er een oase van rust. Ik heb veel lieve vrienden, met wie ik verre reizen maak. Ik heb mijn draai met mezelf wel gevonden", aldus Beyer.

Een man in haar leven kan best iets toevoegen. "Als vrienden, ja. Ze hebben een aandoenlijke kant. Zoals ze met kinderen omgaan, de wil en de overgave die ze dan tonen, terwijl het zorgen hen niet aangeboren is. Maar toch denk ik altijd: wat is het fijn dat wij niet samen wonen."

Samenwonen wil Beyer dan ook niet meer. "Het verschil zit in het delen van het huis. Er moeten geen verwachtingen ontstaan. Aan elkaar duwen en trekken is frustrerend, het vervuilt je gedachten en uiteindelijk levert het niets op."

Lees meer over:
Tip de redactie