Tiger Woods zoekt hulp bij medicatiegebruik

Tiger Woods krijgt professionele hulp om zijn medicijngebruik te reguleren. De 41-jarige golfer, die eind mei werd opgepakt voor rijden onder invloed, wordt ook geholpen bij het omgaan met zijn aanhoudende rugpijn en slaapstoornis. 

"Ik krijg inmiddels hulp bij het managen van mijn medicijnen voor rugpijn en een slaapstoornis", zegt Woods in een verklaring waar website TMZ de hand op wist te leggen. "Ik wil iedereen bedanken, met name de fans en andere spelers, voor de steun die ik heb gekregen."

De winnaar van veertien majors werd bij zijn aanhouding eind mei op een weg in Florida slapend aangetroffen achter het stuur van zijn auto, waarvan de motor nog draaide. Beelden van de aanhouding verschenen al snel op de sociale media. Woods maakte een afwezige en verwarde indruk, had moeite met lopen en kon amper zijn ogen openhouden.

Aanvankelijk leek het erop dat Woods was gearresteerd wegens rijden onder invloed van alcohol. De voormalige nummer één van de wereld mocht de gevangenis van Palm Beach vrij snel weer verlaten.

Woods bracht daarna naar buiten dat zijn vreemde rijgedrag veroorzaakt was door een onverwachte reactie op medicijnen die door zijn arts waren voorgeschreven. "Ik had niet door dat de mix van medicatie zo'n sterk effect had."

Rugoperatie

 De voormalig nummer één van de wereld heeft de afgelopen twee jaar amper toernooien gespeeld vanwege rugproblemen. Hij liet zich al meerdere keren opereren, maar de pijn ging niet weg. Hij onderging afgelopen april opnieuw een rugoperatie en kan voorlopig niet deelnemen aan golftoernooien.

Woods moet nog voor de rechter verschijnen voor het incident eind mei, maar de verwachting is dat de rechter hem geen rijontzegging zal opleggen nu hij professionele hulp krijgt.

Lees meer over:
Tip de redactie