AMSTERDAM - Intwine staat op verzoek van de fans dit jaar geprogrammeerd op het festival Pinkpop. Dat heeft directeur Jan Smeets van Pinkpop vrijdag bekendgemaakt. Via de website van het muziekevenement hebben in de afgelopen maanden bijna tienduizend unieke bezoekers hun stem uitgebracht op hun drie favoriete artiesten. "Voor de tweede keer hebben de fans van Intwine massaal gestemd op hun band. En deze keer konden we daar toch niet aan voorbij gaan", zegt Smeets.

Vorig jaar stemden eveneens honderden fans van Intwine op de band. Toen gaf de organisatie van Pinkpop daar geen gehoor aan. "Tegen de duizend Intwine-fans hebben op hun favoriete band gestemd, net als vorig jaar. We wilden niet dat het een competitie zou worden, maar dat kun je schijnbaar toch niet vermijden", zegt Smeets. Hij doelt daarmee op de oproep van Intwine aan de fans om een stem op de groep uit te brengen.

Behalve de Nederlandse rockgroep is de komst van Saybia, Beth Hart en Gabriel Rios bevestigd op de 36e editie van Pinkpop. Op 16 februari treden de vier groepen op tijdens een perspresentatie in Paradiso in Amsterdam, 'waar nog een vijfde verrassingsoptreden aan wordt toegevoegd', aldus Smeets. Op die dag zal de line-up van artiesten, van wie de komst tot dan toe bevestigd is, aan de pers worden bekendgemaakt. Eerder werd bekend dat de Britse dance-formatie Faithless het festival afsluit.

Pinkpop 2005 vindt plaats van 14 tot en met 16 mei, traditioneel in het Limburgse Landgraaf.