Actrice Carrie Fisher had cocaïne, heroïne en xtc in haar lichaam toen ze een hartaanval kreeg op een vlucht vorig jaar. Dat blijkt uit een autopsierapport dat maandag werd gepubliceerd. 

Zo meldt The Associated Press

Uit het autopsierapport blijkt dat Fisher op 23 december, de dag van haar vlucht, cocaïne zou hebben genomen. Van de overige drugs die in haar lichaam werden gevonden is niet bekend wanneer de Star Wars-actrice ze zou hebben gebruikt. 

Vier dagen nadat Fisher ziek werd tijdens de vlucht, overleed ze in het ziekenhuis. Eerder was al bekend gemaakt dat drugs en medicijnen aan de dood van Fisher zouden hebben bijgedragen. 

Mentale gezondheidsproblemen

De broer van de actrice was indertijd niet verbaasd over de uitkomst van het lijkschouwingsrapport. Todd Fisher vermoedde dat medicatie en een rookverslaving de gezondheid van haar hart in gevaar hebben gebracht, met het overlijden van de actrice tot gevolg. 

Fisher's gebruik was bekend bij de familie en de actrice zou er vaak over hebben geschreven. Veel van de drugs die ze gebruikte waren voorgeschreven door artsen en diende als medicatie voor de mentale gezondheidsproblemen van Fisher. 

De actrice overleed 27 december 2016 op 60-jarige leeftijd, vier dagen nadat ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht omdat ze onwel werd in het vliegtuig. Ze kwam daarna niet meer bij. Haar moeder Debbie Reynolds overleed een dag na de dood van haar dochter op 84-jarige leeftijd.

Famillie, vrienden en fans herdenken Debbie Reynolds en Carrie Fisher
Famillie, vrienden en fans herdenken Debbie Reynolds en Carrie Fisher