Gebruik van medicijnen en drugs droegen bij aan dood Carrie Fisher

Uit het lijkschouwingsrapport dat het medisch centrum van Los Angeles vrijdag heeft gepubliceerd, zou blijken dat actrice Carrie Fisher mede is overleden door haar drugs- en medicatiegebruik voor haar dood. Ook leed ze aan hartfalen door aderverkalking.

Verder zouden haar slaapapneu en "andere factoren" hebben bijgedragen aan het overlijden van de actrice. Omdat de lijkschouwers niet konden achterhalen wat de precieze doodsoorzaak is, wordt die in het rapport beschreven als "onbepaald".

Fishers broer Todd zegt in een reactie op de uitkomsten van het rapport niet verrast te zijn. Hij heeft duidelijk gemaakt dat zijn familie geen behoefte hadden aan een het rapport van de lijkschouwer. "Niets uit dit rapport is nieuw voor ons", zo laat hij weten aan CBS.

"Wij zijn ook bekend met het gegeven dat Carrie drugs gebruikte." Fisher zou vaak over het gebruik hebben geschreven. Veel van de drugs die ze gebruikte waren voorgeschreven door artsen en diende als medicatie voor de mentale gezondheidsproblemen van Fisher. 

Bipolair

De actrice maakte eerder bekend dat ze al op jonge leeftijd harddrugs gebruikte. Ook werd duidelijk dat ze op 24-jarige leeftijd werd gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis. Haar broer Todd vermoedt dat de medicatie en haar rookverslaving de gezondheid van haar hart in gevaar hebben gebracht, met haar overlijden tot gevolg.

De actrice overleed 27 december 2016 op 60-jarige leeftijd, vier dagen nadat ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht omdat ze onwel werd in het vliegtuig. Ze kwam daarna niet meer bij. Haar moeder Debbie Reynolds overleed een dag na de dood van haar dochter.

Lees meer over:
Tip de redactie