Chris Brown mag vijf jaar geen contact met ex zoeken

Chris Brown mag vijf  jaar geen contact zoeken met zijn ex-vriendin Karrueche Tran. Dat heeft de rechter donderdag bepaald nadat Tran om het contactverbod had gevraagd.

Tijdens de zitting werden onder andere sms-berichten van Brown voorgelezen waarin hij schrijft het leven van de 29-jarige actrice zuur te zullen maken. De r&b-zanger was aanwezig bij de zitting, zo meldt TMZ.

"Ik ga niet meer aardig tegen je zijn. Als ik je in het openbaar zie dan zal ik ervoor zorgen dat je me nog meer gaat haten en ik ga je weghouden bij alle evenementen", sms'te Brown aan Tran.  Er zaten ook agressievere berichten tussen waarin hij dreigt de 29-jarige actrice te slaan. De 28-jarige rapper kreeg eerder van de rechter al een tijdelijk contactverbod opgelegd.

Tran en Brown hadden tussen 2010 en 2015 een relatie, al gingen ze kort uit elkaar toen de zanger besloot terug te keren naar zijn ex-vriendin, zangeres Rihanna. Toen die relatie opnieuw op de klippen liep keerde hij weer terug bij Tran maar in 2015 zet de actrice Brown definitief op straat.

Cadeaus

De advocaten van Brown ondervroegen Tran over ringen die de zanger haar cadeau had gedaan en die hij terug wilde. De actrice zei dat ze de juwelen verkocht heeft. Ook viel de raadsman van Brown Tran aan dat ze nooit een melding bij de politie of een andere instantie had gedaan van de bedreigingen van Brown.

Tran verweerde zich door te zeggen dat ze bang was dat Brown haar iets zou aandoen als ze aangifte zou doen.

Ruzie met Rihanna

In 2009 liep een ruzie tussen Brown en zijn toenmalige vriendin Rihanna uit de hand. De zangeres was dusdanig toegetakeld door de zanger dat ze moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

Brown werd gearresteerd en bekende later schuld. Hij kreeg een taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar. Ook moest hij een cursus volgen voor zijn agressieve gedrag.

Lees meer over:
Tip de redactie