Henny Huisman moet rust nemen na breken arm

Henny Huisman moet het van zijn artsen rustig aan doen nadat hij begin juni zijn linkerarm op 32 plekken heeft gebroken. "De arts heeft in mijn arm een soort van bouwwerk gemaakt dat enigszins lijkt op een kruising van een zeeslagschip en een liggende Eiffeltoren."

In gesprek met De Telegraaf vertelt de presentator dat hij na de vijf weken waarin zijn arm in gips moet blijven, kan gaan werken aan zijn herstel. Volgens Huisman kan het zes maanden tot een jaar duren voor hij zijn arm weer goed kan gebruiken.

Huisman brak zijn arm tijdens het fietsen, toen hij in een botsing kwam met een voetganger. De presentator zegt met zijn fiets over de kop te zijn gevlogen en zijn arm om zijn hoofd te hebben geslagen.

"Ik ben zo dankbaar dat ik niet op mijn hoofd ben terechtgekomen, want dan had het er toch heel anders uit kunnen zien. Je moet er toch niet aan denken dat mijn hoofd net zo verbrijzeld zou zijn als mijn arm nu", aldus Huisman.

De 65-jarige presentator waardeert al het medeleven van mensen erg, maar zou het op het moment niet aankunnen als mensen langs zouden komen met fruitmanden. "Een foto op dit moment zie ik echt niet zitten, misschien ben ik daar wel te trots of te ijdel voor. Maar vooral doe ik het niet omdat de artsen mij hebben geadviseerd het rustig aan te doen, daar houd ik mij aan."

Lees meer over:
Tip de redactie