HILVERSUM - Rockband Within Temptation is voor het tweede achtereenvolgende jaar winnaar van de Conamus Exportprijs. Dat maakte Conamus-directeur Jerney Kaagman dinsdag bekend op Radio 2. De Nederlandse groep verkocht het afgelopen jaar de meeste cd's en andere geluidsdragers in het buitenland.

Het vorig jaar verschenen album The Silent Force behaalde de gouden status in Nederland, België en Duitsland. In Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk kwam de cd terecht bij de best verkochte 25 platen in de hitlijsten. In totaal verkocht Within Temptation meer dan 300.000 exemplaren van het album in Europa en daarmee is de band de meest succesvolle Nederlandse groep buiten ons land.

Harpen Gala 2005

Conamus reikt de Exportprijs uit tijdens het Harpen Gala 2005 op 16 februari in Theater 't Spant in Bussum. Within Temptation kan hier niet bij zijn wegens een Europese tournee, die dinsdag begon.

Tijdens het gala worden ook de Zilveren Harpen overhandigd aan rapper Ali B., zanger/tekstschrijver Alain Clark, zanger/tekstschrijver Kasper van Kooten en de band The Sheer. Gitarist Jan Akkerman, tekstschrijver Friso Wiegersma en cabaretière Lenette van Dongen krijgen ieder een Gouden Harp.