Amber Rose en Piers Morgan ruziën over naaktfoto

Het model Amber Rose en presentator Piers Morgan hadden dit weekend geen goed woord voor elkaar over op Twitter. De twee ruzieden nadar Piers commentaar had geleverd op een naaktfoto die Rose plaatste op Instagram.

Rose postte het kiekje ter promotie van haar Slutwalk, een protestevenement waar vrouwen onder meer duidelijk willen maken dat gewaagde kleding geen reden is om slachtoffers van seksueel geweld zelf de schuld te geven van wat hen is overkomen.

De beweging ontstond nadat een politie-agent in Canada tijdens een bijeenkomst op een universiteit suggereerde dat vrouwen er niet "sletterig" bij moesten lopen als ze verkrachtingen wilden voorkomen.

Op de foto die Rose dit weekend plaatste, was haar onderlichaam naakt. Morgan reageerde daar negatief op, waarop Amber hem uitmaakte voor vrouwenhater. De Brit antwoordde dat "het geen vrouwenhaat is om te denken dat naaktfoto's plaatsen in naam van feminisme niet meer is dan zielig aandachttrekkerij."

De twee ruzieden daarna nog een tijdje verder, waarna ze het allebei opgaven.

Gekopieerd

De foto van Rose werd overigens verwijderd door Instagram. Ook daar reageerde Rose boos op, alhoewel ze op Twitter meldde dat iedereen de foto toch al had gekopieerd en zij daarmee haar doel bereikt had. Op Twitter is het plaatje tot op heden nog wel te zien.

Lees meer over:
Tip de redactie