AMSTERDAM - David Beckham mag zijn geplande rol in de film 'Goal!' misschien niet spelen, vanwege nieuwe regels van Real Mardrid-coach Wanderley Luxemburgo. Dat meldt de Britse krant Sunday Mirror.

Luxembergo heeft besloten dat zijn spelers minder aan activiteiten buiten het voetbal mogen deelnemen. 'Becks' zou zich juist enorm hebben verheugd op zijn Hollywood-debuut in de voetbalfilm. Naast de Brit zouden ook de sterren Zinédine Zidane en Luis Figo een rol spelen in de film.

De Britse krant stelt dat nog niet alles verloren is. Een bron zegt in de Mirror dat Beckham de deal voor de filmrol al heeft gesloten en hij er eigenlijk niet meer onderuit kan.

"De producenten van de film hopen nu met Luxemburgo tot een overeenkomst te komen. Als alles goed gaat, mogen de Real-spelers hun scènes volgende maand opnemen." Ook Patrick Kluivert, Wayne Rooney en Alan Shearer spelen een rol als zichzelf in de film.

'Goal!', geregisseerd door 'CSI'-producent Danny Cannon, gaat over een jongen in Los Angeles als droom heeft profvoetballer te worden. Op een dag krijgt hij de kans om op proef bij het Engelse Newcastle United te spelen.

De film draait vanaf volgend jaar in de bioscopen.