LOS ANGELES - Een visagiste heeft rapper Snoop Dogg aangeklaagd omdat de ster haar na een tv-show van ABC achter de schermen zou hebben bedwelmd en verkracht. De vrouw wil 25 miljoen dollar zien van Snoop Dogg, ABC en de tv-show. Dat heeft The New York Times gemeld.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De 32-jarige rapper, geboren als Calvin Broadus, heeft de vrouw zelf eerder beschuldigd van afpersing. De vrouw, voor haar make-up-werk in Six Feet Under bekroond met een Emmy, stelt eind januari 2003 door de artiest en vier vrienden te zijn verkracht in Snoops kleedkamer nadat hij had opgetreden in de Jimmy Kimmel Live Show.

Na het incident spraken beide partijen na veel geharrewar af dat Snoop Dogg de vrouw zou betalen, maar daar stak zijn verzekeraar een stokje voor. Daarop kwam de visagiste met haar eis tot schadevergoeding. Ze zou nog steeds psychische hulp nodig hebben na de verkrachting. Een ABC-woordvoerder verwierp haar aanklacht tegen de zender en de show.

Snoop Dogg is geen onbekende van de politie. Zo is hij ondermeer opgepakt voor cocaïnebezit en op verdenking van medeplichtigheid aan moord waarvan hij overigens is vrijgesproken. Zijn teksten zijn doorgaans gewelddadig en weinig vrouwvriendelijk.