Freek Bartels kan er ontzettend van genieten om zijn huis eens flink te boenen. "Ik geniet van schoonmaken. De muziek keihard aan en lekker stofzuigen en poetsen. En daarna op de bank ploffen en genieten van het resultaat van mijn ijver."

"Schoonmaken zorgt ook voor een opgeruimde geest", aldus de acteur in gesprek met Libelle

Momenteel ploft de 30-jarige Bartels nog alleen op de bank, maar in de toekomst zou hij het leuk vinden weer een nieuwe vriend te krijgen. "Mijn laatste relatie eindigde drie jaar geleden en sindsdien heb ik geen lange vaste relatie meer gehad. Ik heb een heel rijk leven met veel fijne mensen om mij heen, maar begin steeds meer te verlangen naar iemand met wie ik dat allemaal kan delen."

"Om leuke dingen mee te doen, de dag mee door te kunnen nemen als je thuiskomt en die me soms even stil kan zetten en zegt: 'Joh, maak je nou niet zo druk'", aldus Bartels.

De acteur kan echter prima alleen zijn. "Dat komt misschien wel doordat ik enig kind ben. Ik vind alleen op vakantie gaan bijvoorbeeld ook heel prettig - niet te lang hoor, maar een paar dagen in mijn eentje door een stad dwalen: heerlijk. Ook alleen thuis zijn vind ik lekker."