Slachtoffer misbruik door Roman Polanski in 1977 wil einde van strafzaak

De vrouw die veertig jaar geleden door Roman Polanski is misbruikt, pleit vrijdag op een hoorzitting in Los Angeles voor een einde van de strafzaak. 

Dat heeft de advocaat van Polanksi vrijdag gezegd. Hij verzoekt om het stopzetten van de vervolging van de regisseur, die dertig jaar geleden in ballingschap ging en naar Frankrijk vertrok.

''Samantha Geimer is deze zaak zat. Ze vraagt al jaren aan het hof om de zaak te sluiten'', aldus de advocaat van Polanski.

Geimer was dertien jaar oud toen Polanski haar misbruikte in Los Angeles in 1977. Ze werd door Polanski ingehuurd voor een fotoshoot. Polanski werd ervan beschuldigd haar te hebben verdoofd met drank en pijnstillers en daarna seks met haar te hebben gehad.

Arrestatiebevel

De regisseur heeft alleen bekend seks te hebben gehad met een minderjarige - van de overige beschuldigingen werd afgezien na een schikking met de aanklager. Er staat nog steeds een Amerikaanse arrestatiebevel tegen Polanski open.

De openbaar aanklager van Los Angeles, die al jaren probeert Polanski voor de rechter te krijgen in de Verenigde Staten, liet weten dat hij het hof zal vragen het verzoek van de advocaat af te wijzen, wegens ''een gebrek aan nieuwe feiten''.

Lees meer over:
Tip de redactie