Emile Ratelband mag de twee kinderen die hij met zijn ex-vrouw Moon van Buuren kreeg alleen nog onder toezicht zien.

Dat heeft de rechtbank bepaald, vertelt Ratelband aan Shownieuws.

Ratelband mag zijn zoon Emilio (8) en dochter Royce (10) nog maar anderhalf uur per twee weken zien, maar kan niets tegen de gerechtelijke uitspraak doen.

''Ik ben ouder op afstand zoals dat heet. Met de ouder op afstand wordt geen rekening gehouden. Ik mag mijn kinderen alleen nog zien onder begeleiding van iemand die daarvoor gestudeerd heeft. Die beoordeelt hoe dat gaat, of vader zich gedraagt. De proefperiode duurt drie maanden. Het is heel verdrietig, schandalig en vreselijk. Er zijn eigenlijk geen woorden voor als kinderen hun vader niet meer mogen zien", aldus Ratelband.

Terreurscheiding

Als vader heeft hij niets in de brengen, redeneert hij. ''De kinderbescherming noemt het een vechtscheiding, de moeder noemt het een terreurscheiding. Ik heb uitgerekend dat ik mijn kinderen vanaf 2013 tot en met 2016 al met al 127 dagen heb gezien. Dat wordt nu nog minder."

Van Buuren reageert via haar woordvoerder: "Moon vindt het jammer dat Emile niet inziet dat hiermee de kwaliteit van de omgang tussen ouder en kind wordt verbeterd."

Scheiding

Ratelband trouwde in 2007 met van Buuren, waarna het stel meerdere keren uit elkaar ging en weer bij elkaar kwam. In 2013 werd er een scheiding aangevraagd. Sindsdien zijn de twee in een hevige strijd verwikkeld. 

In november 2016 werd het gezin onder toezicht van de kinderbescherming geplaatst. Afgelopen april werd Ratelband veroordeeld voor de mishandeling van zijn ex-vrouw. De positiviteitsgoeroe kreeg een taakstraf van 25 uur.