LONDEN - Ex-Beatle Paul McCartney (59) gaat voor de tweede keer in zijn leven trouwen. Dinsdag zal hij in een romantisch Iers kasteel het ja-woord geven aan de 34-jarige Heather Mills, die in het verleden werkte als fotomodel. Het aanstaande echtpaar arriveerde zondag per helikopter in het kasteel. McCartney's vorige vrouw, Linda, overleed in 1998 aan borstkanker.
Heather Mills

De afgelopen dagen werd er in de pers veelvuldig gespeculeerd over het tweede huwelijk van 'Sir Paul'. De geruchten werden gevoed doordat er allerlei voorbereidingen voor een groot huwelijksfeest werden getroffen in en rond het zeer geïsoleerd liggende Castle Leslie. Onder het toeziend oog van de massaal uitgerukte pers werden onder meer mobiele keukens, vrachtwagens met ingevroren voedsel en stroomaggregaten naar het terrein even ten zuiden van de grens met Noord-Ierland gebracht.

Geoff Baker, de woordvoerder van McCartney, maakte zondag een einde aan de geruchten. "Ze zijn in het kasteel. Het is waar dat ze dinsdag gaan trouwen." Volgens Baker slapen McCartney en Mills in de nacht van maandag op dinsdag niet in een bed. "Dat zou geen geluk brengen".