AMSTERDAM - Regisseur Clint Eastwood heeft zaterdagavond in Los Angeles de Director's Guild Award (DGA) uitgereikt gekregen. Hij ontving de regisseursprijs voor zijn nieuwste film 'Million Dollar baby'. Volgens insiders in Hollywood zijn de kansen van Eastwood op een tweede Oscar voor beste regie daarmee aanzienlijk toegenomen.

Het eerste gouden beeldje won hij in 1992 voor de western 'Unforgiven'. Collega-regisseur Martin Scorsese was voor de zesde keer genomineerd voor de DGA-prijs. Hij heeft er nog nooit een gewonnen.

Eastwood nam de prijs bescheiden in ontvangst. "Ik mocht met Hilary Swank en Morgen Freeman werken. Gewoon fantastische mensen om mee te werken. Het enige dat ik hoefde te doen was gewoon een beetje daar staan en de boel leiden."

Eastwood won op 16 januari ook de Golden Globe voor beste regie. Scorsese's 'The aviator' won de Globe voor beste filmdrama. Het ziet er volgens filmexperts naar uit dat Scorsese dit jaar wederom de Oscar zal mislopen. Scorsese is een van de bekendste en meest gerenommeerde regissseurs in Hollywood die nog nooit een Oscar heeft gewonnen.

'Million dollar baby' is in Nederland vanaf 24 februari te zien.