Erik de Zwart moet officieel nog beginnen met zijn wereldrecordpoging, maar hij heeft nu al vertraging. De radio-dj wil in ruim 63 uur de wereld rond met lijnvluchten, maar zijn eerste vlucht van Amsterdam naar de start van de race had al twee uur vertraging.

"Onze start is in Algiers, maar dan moet je eerst daar zien te komen", zegt de radio-dj vanaf Schiphol in een Instagramvideo. "Dat ging meteen al mis. Onze eerste vlucht van Amsterdam naar Parijs is twee uur vertraagd en daardoor gaan we onze vlucht aansluitend van Parijs naar Algiers missen."

Air France/KLM dacht met Erik en zijn reisgenoten mee en regelde een vervangende vlucht. "En die is ook alweer een half uur vertraagd. Spannend, spannend, spannend."

De komende 2,5 dag vliegt De Zwart, als het goed is, de wereld rond. "En dat is niet eenvoudig, want het is 44.000 kilometer. Dat betekent dat we op alle vliegvelden een minimale stop hebben." Met de recordpoging hoopt de radio-dj een plek in het Guinness Book of Records te veroveren.