Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week: Rob 'tuinman' Verlinden en Martin 'hondenman' Gaus nergens welkom zijn, Connie weer een leuk troetelprojectje omhanden heeft, John de Mol de hele vijver BN'ners leegvist, de fiscus op huizenjacht gaat bij 'tout' het Gooi en een felbegeerd tv-klusje van Estelle ten koste van boezemvriend Leco gaat. Wat zal ze doen? Lees mee in de roddelbladen van deze week.

Blijf van m'n (dieren)lijf

In Party mag hij wekelijks een rubriekje volkeutelen over de dierenmanieren van de huisdieren van lezers, maar Bekende Nederlanders schijnen niet zo happig op Martin Gaus te zijn. En ook tuinman Rob Verlinden komt er niet in. Dat staat in Privé. Tuinman Rob heeft een item in een televisieprogramma. Hij gaat de deuren van bekende Nederlanders langs en vraagt ze of hij hun tuin mag doen. Leuk, zou je denken, een gratis metamorfose! Maar daar lijkt niet iedereen van gediend. Nelly Frijda loste het probleem van het onaangekondigde (en ongewenste) bezoek op door Rob naar haar volkstuin te verwijzen. Daar kon de tuinman kennelijk niet al te veel schade aanrichten. Maar bij couturier Sheila de Vries en dichter Bart Chabot mocht hij met geen vinger aan de planten komen. Ook Martin Gaus schijnt het moeilijk te hebben om bij Bekende Nederlanders kat of hond te mogen analyseren. Niemand wil deze amateur dierenpsycholoog te dicht bij zijn of haar vierpotige huisvriendjes hebben. Helaas heeft Privé geen voorbeelden van weigeraars, maar dat ze er zijn zegt eigenlijk al genoeg.

Con en Hans: gouden duo

Vlak na de Tsunami-ramp stond er op Nu.nl een berichtje over Hans Breukhoven. Hij zou voor de collectegelden van zijn medewerkers verdubbelen en aan het goede doel geven. Omdat er ook heel veel geld van buiten het bedrijf in de pot was gestort, werd het Hans een beetje te gortig en trok hij zijn aanbod terug. Het werd hem te duur. Gelukkig blijkt deze week uit de Party dat Connie en Hans hun hart toch op de juiste plaats hebben. Vooral Connie: die werd helemaal week toen ze al die arme weeskindertjes op tv zag. En aangezien zij zelf drie van die arme zieltjes redde door adoptie, wilde ze ook nu wat doen. Con en Hans hebben geld beschikbaar gesteld voor een weeshuis in Sri Lanka. Wel probeert Connie nog zuinigjes te zeggen dat ze graag wil dat andere bedrijven óók gaan meebetalen omdat ze het in hun eentje niet kunnen doen, maar royaal is het wel. Nou ja: Connie geeft zelf toe dat Hans en zij al dat geld toch niet nodig hebben. Want we denken inderdaad niet dat Connie een keer minder naar de kapper gaat om geld voor een goed doel over te kunnen maken.

Strijd!

'Strijd!' staat er met vlammende letters in Party. En die strijd zou gaan tussen Estelle Gullit en haar mooimaker Leco Zadelhoff. Het is bekend dat Estelle al een hele tijd aast op een tv-rolletje. Ze zou al diverse screentests hebben gedaan, acteerlessen nemen en zelfs spraakles volgen om minder plat te praten. Een baantje als presentatrice zou dan ook zeer welkom zijn. Nu is er sprake van dat ze voor RTL Boulevard gevraagd gaat worden. Maar er is een klein probleempje: ook visagist Leco is daarvoor gevraagd. Dat betekent dat er samen met modejournaliste Fiona Hering en ex-model Irene van der Laar dus vier lifestyle 'specialisten' één plaatsje in het programma zouden delen. Dat maakt de spoeling wel heel erg dun. En dus oppert het blad dat Leco weg moet als Estelle besluit om te komen. Het is mooi bedacht, want het is precies het dillema waar Estelle het vreselijk moeilijk mee zou hebben. Maar ja: ze heeft haar beauty-expert ook nodig voor haar looks, dus de vriendschap kan ze niet zomaar verpesten. Volgens het blad worden er 'gesprekken gevoerd om tot een voor ieder aanvaardbare oplossing te komen'.

Vissen

'Wie gaan er allemaal naar de nieuwe omroep van mediagigant John de Mol' vragen de bladen zich al een hele tijd af. Inmiddels kunnen ze beter vragen wie er NIET gaan. Want John heeft grootse plannen en kaapt heel Bekend Nederland weg bij andere omroepen. In Weekend staat alvast een lijstje van (vermeende) overlopers: Ivo Niehe, Youri Mulder, Gordon, Martijn Krabbé, Barend en Van Dorp, Wilfred Genee, Jack van Gelder, Jack Spijkerman en natuurlijk: doet ze het wel of toch niet: Linda -zus van- de Mol. Dat wordt grote leegloop bij zowel de commerciële als de publieke omroepen, want de namen die nu genoemd zijn, behoren toe aan kopstukken van de zenders. Hele programma's vallen in duigen als de bekende presentatoren vertrekken. Er kan dus gesteld worden dat er iets groots gaande is in omroepland. Maar wat het gaat worden, weet nog niemand. Want voorlopig heeft de nieuwe zender van John nog niet eens één programma uitgezonden!

Vakantiehuisjes

Jan en Monique des Bouvrie hebben niets te vrezen van de belastingdienst, volgens Story. Voor zeven miljoen Euro verkochten ze vorig jaar hun Franse huis en op dit moment hebben ze nog niks nieuws. De belastingdienst is in het buitenland op zoek naar zwart geld. En dus hebben ze alle koopaktes van tweede huizen in Frankrijk opgevraagd. Dat betekent dat de waarde van het riante stulpje van Herman Heinsbroek nu bepaald zal worden, want die heeft er een kapitale villa. Anneke Grönloh heeft er ook een tweede huis, maar dat is een schuurtje vergeleken bij de prots en praal van de èchte rijken. Niet in Frankrijk, maar wel in het Spaanse Marbella heeft René Froger een riant appartement. Er wordt gezegd dat prins Willem Alexander er regelmatig logeert. Ook Paul de Leeuw heeft er een groot(s) onderkomen. Iets minder riant zit Koos Alberts er bij: hij schijnt een heel gewoon flatje aan de Costa Brava te hebben. Linda en broer John de Mol hebben een paar supervilla's in Portugal, vlak naast elkaar. Kunnen ze gezellig op familievakantie. Ook Willem van Kooten resideert daar en Daphne Deckers en Richard zijn ook op zoek naar iets leuks aldaar. Dat wat men ver haalt, niet altijd lekkerder is, vinden Ron Brandsteder, Robert ten Brink en Frits Barend. Die bezitten -heel gewoon, 't zijn net echte mensen- een tweede huis(je) in Nederland.