De Likt is voorlopig even uit de running. De frontman van de band, Jordy Dijkshoorn, belandde in de nacht van vrijdag op zaterdag in het ziekenhuis na een ruzie. 

Hij brak een nekwervel, meldt de band zaterdagmiddag op Facebook.

"Vannacht is onze Jordy in een ruzie beland die er toe leidde dat hij flinke klappen en trappen moest incasseren. We hebben direct de ambulance gebeld, die ons naar het Erasmus mc (ziekenhuis) bracht", schrijft de Rotterdamse band bij een foto van Jordy in een ziekenhuisbed met een flink verband om zijn hoofd. De rapper steekt wel beide duimen omhoog.

In het ziekenhuis bleek dat Jordy zijn zesde nekwervel heeft gebroken. "Het gaat goed met ‘m, maar de komende maanden ligt hij uit de roulatie."

Alle aankomende shows moet de band afzeggen en het nieuwe album loopt wat vertraging op. "Onze excuses naar alle festival organisatoren en mensen die naar een show uitkeken. We houden jullie op de hoogte en komen sowieso terug."

De Likt, vooral bekend van het nummer Ja dat bedoel ik uit 2015, werd begin dit jaar Amsterdam-Noord uitgejaagd.

De Rotterdamse hiphoppers wilden in de hoofdstad beelden schieten voor hun videoclip bij het nummer Finidi George, maar enkele bewoners waren daar niet blij mee.