Patricia Paay vecht met de Belastingdienst, Andy van der Meijde ziet na elf jaar zijn kinderen, Roxeanne Hazes sluit zich af voor babyfoto's en Gordon zoekt op televisie een man. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Voor Patricia Paay kan 2017 ongetwijfeld niet snel genoeg eindigen: begon het jaar al rampzalig met meerdere uitgelekte sekstapes, zijn we nog niet eens op de helft van het jaar en komt er nog een ruzie met de Belastingdienst bij.

Waren we net een beetje klaar met grapjes maken over gouden douches en dingen over je heen krijgen, begint de Belastingdienst aan Patricia Paay te trekken. De presentatrice zou haar belastingen niet hebben betaald en daarom werd er begin deze week beslag gelegd op de woning in Lijnden. 

Patricia had haar "plek onder de zon" nét te koop gezet toen de Belastingdienst in greep. Niet handig, want Patricia wilde juist het geld dat ze zou verdienen met de verkoop gebruiken voor het aflossen van haar schulden (in totaal zo'n 100.000 euro). "Ik wist van niks. Ik ben al de hele dag bezig met mijn boekhouder en advocaat. Dat beslag is belachelijk en ga ik eraf laten halen."

Volgens Patricia berust de hele situatie daarnaast ook nog op een misverstand. "Het is door een heel raar iets gekomen. Het was geld dat Adam (Curry, ex-man, red.) nog kreeg en dat hebben ze naar mij overgemaakt. Daar zijn ze te lang mee doorgegaan en nu moet ik het terugbetalen. Zodra het huis is verkocht, betaal ik de Belastingdienst."

"Patricia pesten" noemde de presentatrice het. "Ik sta weer gewoon voor gek. Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar het zijn etterbakken."

Gelukkig: vrijdag kwam toch nog een einde aan opnieuw een hels avontuur voor Patricia. De Belastingdienst hief de beslaglegging op. Voor Patricia moet het nu een eitje worden die schuld af te betalen: volgens de presentatrice zijn er al heel wat gegadigden voor haar huis.

Elf jaar

Met vijf kinderen is het lastig om je aandacht te verdelen: de ene week voelt de oudste zich verwaarloosd en de week erna roept de middelste dat er nooit iemand naar hem of haar luistert. Het is een kwestie van je tijd goed indelen en keuzes maken.

Andy van der Meijde maakte elf jaar lang een vrij radicale keuze: hij zag zijn oudste twee dochters helemaal niet. Na zijn scheiding van Diana verhuisde Andy naar Engeland terwijl zijn ex-vrouw en dochters Purple en Isabelle achterbleven.

Inmiddels is Andy heel wat verhuizingen, drie nieuwe dochters en een nieuw huwelijk verder, maar het verdriet om zijn afwezigheid in het leven van zijn dochters blijft steken. Jarenlang vertelt de oud-voetballer al in interviews dat hij niets liever heeft dan dat hij zijn oudste kinderen weer kan zien.

Deze week was het zover: Andy sloot na elf jaar Purple en Isabella in de armen. Of nou ja. Knuffelen wilden de meiden liever nog niet. "Dat is hun goed recht, want ik ben fout geweest. Dat is moeilijk voor een vader, maar ik begrijp het volkomen. Ik ben een vreemde voor ze. Ik kreeg een handje en daar was ik gewoon al heel erg blij mee."

Waarom het nu precies zo lang heeft moeten duren heeft Andy deze week in Privé niet meer toegelicht, maar een ding is zeker: hij laat zijn dochters nooit meer gaan.

"Ik moet er voor ze zijn, dat ze op school kunnen zeggen dat ze een vader hebben. Dit gaat helemaal goed komen. Eigenlijk wil ik ze elke maand een keer zien, in Italië of in Nederland."

Kwellen

Na een breuk is het verleidelijk je ex/je voormalig beste vriend/de nieuwe partner op sociale media te stalken. Je wil toch weten hoe het nu verder gaat, of er al een nieuwe liefde is, of er dingen veranderen in het leven. Maar op een gegeven moment laat je dat los: je gaat door en je sluit het verleden af.

Als het om familie gaat, is het verhaal een stuk ingewikkelder. Je moeder/je vader/je broer/je zus laat je nou eenmaal minder makkelijk achter dan iemand die je niet al je hele leven kent.

Roxeanne Hazes kent de pijn als geen ander: de zangeres heeft sinds enkele jaren geen contact meer met haar broer en wordt daar regelmatig aan herinnerd in interviews. Ook in een interview met Grazia deze week kwam het weer naar voren.

Roxeanne blijkt een iets ander regime aan te houden als het gaat om stalken op sociale media: zij doet het namelijk bewust niet. "Ik behoed mezelf ervoor om op Drés Instagram te kijken, want dan kwel ik mezelf met foto's en filmpjes van mijn neefje."

Het zoontje van haar broer heeft ze nog altijd niet ontmoet en dus kan ze ook niet zeggen dat ze van haar neefje houdt. Liever had ze gezien dat de hele familie erbij was om André Hazes Jr. op te zien groeien. "Maar dat is niet zo. Daardoor heb ik geleerd om blij te zijn met de dingen die ik wel heb. Negatieve vibes probeer ik te blokkeren."

Helemaal loslaten kan ze niet, maar inmiddels is ze er niet meer steeds mee bezig. "Ik heb al een aantal keer toenadering gezocht en merk dat hij, en zijn vriendin, daar nog niet klaar voor zijn."

Ja, ik wil

Echte liefde vinden kon nooit eerder op zoveel manieren als nu. Datingapps, -sites en -programma's springen uit de grond en dus is het eigenlijk heel raar dat er nog mensen vrijgezel zijn. Zelfs in het BN'er-landschap is het blijkbaar mogelijk om toch niet de liefde van je leven te ontmoeten.

Gordon roept al jaren dat hij er wel klaar mee is, dat alleen zijn. Een leuke vent vinden is zo makkelijk nog niet en dus schakelt de presentator, net als menig ander vrijgezel, de hulp van buitenaf in.

Als je bekende Nederlander bent, gaat dat natuurlijk wel nét een beetje anders. Je meldt je niet aan voor een programma, ze bedenken er eentje helemaal om jou heen. Gordon gaat dus ook niet zomaar op zoek naar een geliefde: hij trouwt ook meteen met hem, in Zuid-Afrika.

Het heeft niets te maken met dat Gordon hopeloos is geworden: hij heeft altijd willen trouwen voor zijn vijftigste en aangezien hij in juli 2018 die verjaardag viert, is een huwelijk op televisie ideaal.

"Wie wordt straks ongevraagd de 'first man of showbizz' naast mij? Wie durft het aan die stap te zetten en is bereid zijn leven met mij te delen? Wie temt dit beest en heeft zoveel liefde en oprechtheid en warmte dat niets de liefde in de weg staat."

Een beestentemmer zoekt Gordon dus en iemand die het aandurft om iedere keer weer de confrontatie aan te gaan met de media: je moet het maar trekken om iedere week in een roddelblad te staan.

Gegadigden kunnen zich aanmelden bij RTL: je hoeft alleen een vragenlijst in te vullen en je maakt kans op de felbegeerde plek naast Gordon.