Niet alleen wereldleiders reageerden donderdag teleurgesteld op het besluit van president Trump om zich terug te trekken uit de klimaatafspraken die in 2015 in Parijs zijn gemaakt. Ook vanuit Hollywood klonk kritiek op de Amerikaanse president.

"Vandaag heeft onze planeet pijn geleden", twitterde acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio. "We moeten deze klootzak tegenhouden. Dit is urgent. Je moet gaan stemmen in 2018", twitterde zanger John Legend donderdag in reactie op het besluit van Trump.

Zangeres Katy Perry smeekte Trump op Twitter aan zijn kinderen en kleinkinderen te denken, die volgens haar met de consequenties van de opwarming van de aarde moeten leven.

Naast politici en beroemdheden lieten ook de directeuren van grote Amerikaanse ondernemingen van zich horen. Zo liet Elon Musk van Tesla weten dat hij opstapt als adviseur van Trump voor economische en duurzame initiatieven.

Teleurgesteld

En ook de CEO's van Microsoft, Google, Apple en General Electric lieten weten diep teleurgesteld te zijn in de Amerikaanse president.

De afspraken die in Parijs zijn gemaakt om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen, zijn door alle landen behalve Syrië en Nicaragua ondertekend. De VS schikt zich nu in dat rijtje door de afspraken niet langer na te komen. President Trump beweert dat de afspraken de Amerikaanse economie schade berokkenen.