AMSTERDAM - De voormalige zangeres van danceformatie 2 Unlimited Anita Doth is zwanger. Dat heeft haar manager Conrad Stockmann woensdag bevestigd. Doth, die wereldwijd twintig miljoen albums en singles verkocht, zal half april bevallen van haar eerste kindje. Het nieuws over haar zwangerschap is bewust stil gehouden, vertelt Stockmann. Doth verzorgde dinsdag met de 'Diva's of dance' in Enschede tijdens de benefietavond 'Hoge Golven' voorlopig haar laatste optreden.

Doth, die met rapper Ray Slijngaard wereldhits scoorden met liedjes als 'Twilight zone' en 'No limit', wil de naam van de vader niet bekendmaken. "Anita is erg gesteld op haar privacy en kiest er bewust voor om de vader van haar kindje uit de publiciteit te houden", zegt Stockmann.

2 Unlimited ging in 1996 uit elkaar. Doth kreeg daarna haar eigen tv-programma 'Welcome 2 the pleasure zone' op TMF en een muziekprogramma genaamd 'Anita & Friends' op Radio 538. Sinds 2002 vormt Doth een trio met 'T-Spoon'-zangeres Linda Estelle en Des'ray van de het duo '2 brothers on the 4th floor'. Ex-Vengaboys-zangeres Denise van Rijswijk werd eind vorig jaar aangetrokken om de formatie te versterken.

Van Rijswijk wordt de eerste tijd de vervanger van Doth. "Denise zal Anita de komende tijd gaan vervangen, maar ook zij is zwanger en daarom zal er binnenkort een nieuwe 'dance diva' geïntroduceerd worden", aldus Stockmann.