AMSTERDAM - Zanger Xander de Buisonjé heeft stemproblemen. Op advies van zijn arts moet de ex-Volumia-zanger sinds dinsdag 24 uur lang zijn mond houden. Dat meldt Frank Boers, de manager van de zanger woensdag.

De Buisonjé zou dinsdag in Enschede optreden tijdens de benefietavond 'Hoge golven', ten bate van de getroffenen van de zeebeving in Azië, maar hij moest verstek laten gaan. Boers overhandigde wel namens de zanger een cheque van duizend euro aan de organisatie. Het geld is bestemd voor giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties.

Overbelasting

De zanger, die vorig jaar zijn eerste soloalbum 'Hemelsbreed' uitbracht, heeft te veel van zijn stemt geëist. "Xander heeft veel optredens gedaan en had de laatste tijd enorm last van zijn keel. Na een bezoekje dinsdag aan zijn arts werd duidelijk dat hij zijn stembanden had overbelast en even niet mag praten", vertelt Boers. De vijf optredens die gepland staan tussen 26 en 30 januari tijdens de concertenreeks 'Vrienden van Amstel live' in Ahoy gaan door.

Demo's

In het najaar verschijnt het tweede soloalbum van De Buisonjé. "Xander heeft al zeven demo's klaar en zit binnenkort om de tafel met platenmaatschappij BMG", aldus Boers.

Benefietconcert

Het benefietconcert dinsdag in Enschede, gepresenteerd door Tanja Jess en Marga Bult, bracht ruim 25 duizend euro op voor de slachtoffers van de natuurramp in Azië. Artiesten als George Baker, Thomas Berge en de 'Diva's of dance' traden belangeloos op.