Bertie Steur, de Boer Zoekt Vrouw-deelneemster die opgroeide in Zeeland en daar nog steeds woont, ging in de jaren 90 regelmatig uit in Amsterdam. De 43-jarige boerin ging vaak naar de Roxy omdat ze in haar eigen omgeving "geen leuke vrouw kon vinden".

Steur vertelt in gesprek met het AD dat ze bij haar deelname aan de Comedy Central-show Comedy Stand-Up vooral grappen maakt over dingen die ze vroeger heeft meegemaakt.

"Ik vertel onder meer over de jaren 90. Dat was de tijd dat ik uitging in Amsterdam en regelmatig in de nachtclub Roxy te vinden was. Ik was wel een redelijke stapper. Dat verwacht je misschien niet van mij. Nou, ik was zeker niet een van de eersten die wegging. Ik vertel iets over mijn avontuurtjes van toen. Het was een leuke tijd.''

Steur zegt dat uitgaan in Amsterdam "ergens ook noodzaak" was, gezien ze op vrouwen valt. "In Zeeland is het moeilijk om een leuke vrouw in het uitgaansleven te vinden."

Kort van stof

De boerin vertelt ook dat ze haar deelname aan de komedieshow, waarin bekende Nederlanders hun stand-upcomedy-talent laten zien, ziet als een uitdaging. "Camera's interesseren me niet zoveel, maar een zaal vol publiek voor mijn neus is toch wel een heel ander verhaal. Weet je: ik moet het wél in mijn eentje doen.''

Een programma presenteren ligt echter niet direct in de ambities van Steur. "Ik weet niet of ik daar geschikt voor zou zijn. Ik ben best kort van stof. Als ik naar interviewprogramma's kijk, hoor ik de presentatoren een heel verhaal ophouden. Die luisteren graag naar zichzelf. Dat vind ik erg vermoeiend en dan zap ik snel door."