Andy van der Meijde emotioneel bij hereniging dochters

Andy van der Meijde heeft zijn dochters Purple en Isabella voor het eerst in jaren gezien. De oud-voetballer was emotioneel bij het weerzien. "Ik ben een vreemde voor ze."

Van der Meijde vertelt in Privé over de eerste ontmoeting met zijn twee oudste dochters, die hij kreeg met zijn ex-vrouw Diana.

"Toen ze voor mij stonden bij de ontmoeting wilde ik ze omhelzen. Dat wilden ze liever niet. Dat is hun goed recht, want ik ben fout geweest. Dat is moeilijk voor een vader, maar ik begrijp het volkomen. Ik ben een vreemde voor ze. Ik kreeg een handje en daar was ik gewoon al heel erg blij mee."

In 2006 scheidde Van der Meijde van Diana, die met hun dochters in Italië bleef wonen terwijl de oud-voetballer naar Liverpool verhuisde. Sindsdien heeft hij zijn dochters niet meer gezien, maar wel eens gesproken aan de telefoon. 

"Voor een kind is het niet te begrijpen als hun vader hen in de steek laat. Ze zien vriendinnen die het fijn hebben met hun vader. Ik heb ze dat ontnomen, dat realiseer ik mij al te goed. Toen ik ze zag aan komen lopen, drong dat nog dieper tot mij door", aldus Van der Meijde. 

Niet loslaten

De voormalig voetballer is van plan zijn oudste dochters nooit meer achter te laten. "Ik moet er voor ze zijn, dat ze op school kunnen zeggen dat ze een vader hebben. Dit gaat helemaal goed komen. Eigenlijk wil ik ze elke maand een keer zien, in Italië of in Nederland."

Van der Meijde is de vader van vijf dochters. Naast Isabella en Purple is hij ook de vader van dochter Dolce die hij kreeg met de Engelse Lisa. Met Melisa van der Meijde heeft hij dochters Lily-Fay en Roxy.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie